4 коктейлі на основі шампанського

Зовсім скоро настане Новий рік. І чомусь так склалося, що цього свята ми чекаємо не менше, ніж свого або чийогось ще дня народження. Можливо, все пов’язано з тим, що нам здається, що з новим роком приходить все нове і кожен раз з настанням цього свята ми починаємо жити з чистого аркуша.

І ось можу з упевненістю сказати, що після насиченого, трошки проблемного і трішки складного 2020 роки ми просто чекаємо якогось полегшення. Але чи буде воно? А щоб не забивати голову такими думками, пропоную вам поговорити про новорічні страви та напої. Чому ви віддаєте перевагу з алкоголю на цьому святі? Всі подумали зараз про шампанське, так? Але це стало настільки традиційним, що трохи нуднувато, вірно?

Так, а що якщо змішати шампанське з іншими якимись складовими? Вийде більш веселий напій. Перейдемо ж до самих коктейлів. До речі, за основу всіх коктейлів можна брати будь-яке ігристе вино. Серед них є кілька, які ну дуже схожі на шампанське. Це, звичайно ж, Кава, Зект і Просекко. Таке ігристе вино з бульбашками буде за ціною доступним багатьом.

Але що ж підібрати до ігристих вин, щоб не почалася бурхлива реакція організму і щоб не стати п’яним ще до початку Нового року? Можу сказати лише те, що вино-шипучку можна послабити або ж збагатити іншими благородними напоями. До них відносимо не тільки лікер або біттер, але і бальзами на травах. Ще можна додати газовану воду для ще більшої кількості бульбашок, але в той же самий час для зменшення градусів. Тонік, фруктовий лід, сидр – це теж прекрасні варіанти для коктейлів на основі шампанського.

Перший коктейль, який ви з легкістю можете приготувати – це «Мімоза». Можна навіть сказати, що це теж є якоюсь класикою, яка більше підходить під легкі закуски. Щоб приготувати цей чудо-коктейль потрібно всього лише змішати шампанське і апельсиновий фреш в пропорції 1:5. Якщо він вам здасться не дуже насиченим, то можна додати ще трошки апельсинового лікеру. Це додасть яскравості напою, посилить смак і сам аромат. До слова, цей коктейль ви можете приготувати не тільки на основі шампанського і апельсинового фрешу. Можете змінювати другий інгредієнт, так би мовити і тоді це буде ще смачніше.

Другий варіант коктейлю на основі шампанського є вже більш міцним. Називається він «Кір рояль». Для його приготування цукровий кубик просочують біттером, а потім опускають на дно фужера. Потім все це заливається невеликою кількістю коньяку. Буквально однієї столової ложки буде достатньо. І останній етап – це шампанське. Воно повинно бути охолодженим і в самому фужері кількості цього напою має бути найбільше. Цей коктейль більше підходить чоловікам.

А ось наступний сподобається жінкам, оскільки зберігає у собі нотку вишуканості та ніжності. Він зберігає в собі історію Венеції, звідки він і пішов родом, так би мовити. Коктейль під назвою «Белліні» – це персиково-імбирний коктейль. І якщо сезон персиків закінчився – це не привід сумувати.

Можна взяти тягучий лікер зі смаком персика, додати в нього кіршвассер і шампанське. Якщо говорити про пропорції, то вона повинна бути такою: лікеру – 1 столова ложка, кіршвассеру – 2 і потім – 4 невеликі стопочки шампанського. До слова, пропорції цього коктейлю ви можете змінювати. Все залежить тільки від того, яку мету ви переслідуєте. Чи хочете ви насолодитися напоєм або ж просто випити, щоб трошки розслабитися.

І останній коктейль, який я би вам порадила – це «Чорний оксамит». Мабуть, один із найпростіших. Оскільки в його основі тільки шампанське і ірландський стаут, який можна замінити на ваше улюблене пиво або ж сидр. За пропорціям потрібно, щоб була 1 частина стаута (пива або ж сидру) і 4 порції самого шампанського. І ось і все, вважайте, що Новий рік буде не таким вже й нудним і класичним, як раніше.

Rating