2 рецепти найсмачнішого і ароматного глінтвейну

Коли на вулиці і зовсім холодає і настає глибока осінь, хочеться відразу ж чогось дуже теплого, приємного і затишного. Хочеться відразу укутатись в теплий плед, сісти на підвіконня і дивитися на те, як, наприклад, йде дощ або, наприклад, на те як вітер ніжно і трепетно ​​піднімає листя з землі. Але сенс не тільки в цьому. Іноді хочеться прям розслабитися і зануритися в повний затишок. На допомогу нам приходить глінтвейн. Чи не так? Коли зовсім вже набрид чай, кава або какао, можна випити і чогось більш серьйозно, чогось алкогольного.

Так ось, сьогодні я хочу поділитися з вами кількома рецептами дуже ароматного і смачного глінтвейну з різними складовими. В основному глінтвейн готуватися на основі червоного вина. І багато хто говорить, що глінтвейн насправді дуже простий у приготуванні, оскільки можна взяти під основу можна по суті будь-яке вино, насипати в нього кілька ароматних спецій, а також трошки фруктів або навіть ягід і проварити на невеликому вогні. Ось і все напій по суті готовий. Але є все таки давно перевірені рецепти, які подобаються вже багатьом і багатьох вводять в захоплення. І перший рецепт це рецепт глінтвейну традиційного.

Нам потрібно:

Червоне вино – 1 бут .;

Гвоздика – 7-8 бутонів;

Вода – 1/3 склянки.

Цукор – 1 ст. л .;

Мускатний горіх – пів чайної ложки;

Для приготування потрібно гвоздику і мускатний мелений горіх засипати в турку. Потім відповідно налити 1/3 склянки води, розмішати і довести цю суміш до кипіння. Потім, коли вже почне ця суміш кипіти потрібно зменшити трохи вогонь, до мінімуму і проварити приблизно ще одну хвилинку. Після цього потрібно на 10-15 хвилин дати цій суміші настоятися. Потім змішайте раніше приготовлену суміш, вино і знову поставте на вогонь варитися. Також не забудьте додати ложку цукру, добре перемішайте і знову варіть на повільному вогні до перших бульбашок. Як тільки вони з’являться потрібно знімати глінтвейн з вогню і розливати по чашках або склянках. Не давайте закипіти вашому глінтвейну, адже напій буде зіпсований.

Далі більш цікавий рецепт глінтвейну – це кавовий глінтвейн. Для цього нам звичайно ж знадобиться:

Червоне вино – 1 бут .;

Кава – 1 велика чашка;

Цукор – приблизно 150 грам;

Коньяк – 100 грам (за бажанням).

Для приготування напою потрібно для початку підігріти вино. А поки вино гріється можна заощадити час і звичайно ж приготувати в турці каву. Коли вино дійде до стадії кипіння потрібно додати в нього вже зварену раніше каву, 150 г цукру і ще пару хвилин проварити на дуже повільному вогні, але періодично потрібно помішувати. Не залишайте ніколи глінтвейн без нагляду. Під кінець варіння цього напою можна додати за бажанням коньяк, якщо хочете більш міцний напій і потім вже по стандарту розлити глінтвейн по чашках або склянках. За бажанням можна прикрасити якимись фруктами свіжими або ж краще висушеними.

За своєю суттю глінтвейн дуже хороший засіб по-перше для того, щоб зігрітися, а по-друге при такій температурі, на якій проварюється цей напій, то майже випаровується весь алкоголь і якщо, наприклад, в напій більше не додавати коньяку або ще чогось, то він по суті майже безалкогольний. І до того ж всі пам’ятають, як в років 12-13 кашель лікували саме гарячим вином. Глінтвейн – це найкращий аналог таких народних ліків. Адже і приємніше пити і також приносить задоволення й саме приготування цього зігріваючого напою.

Rating