10 фруктів, про існування яких ви ще не чули

Дізнайтеся більше про фрукти

1. Тамаринд

Вирощується цей фрукт в Східній Африці і сухих Мадагаскарських лісах. Дикий Тамаринд можна виростити в усіх країнах, але справжній за смаком і запахом, такий, яким він повинен бути, культивують на території Азії, так як там досить жаркий клімат. Трохи пізніше він з’явився в Північній Америці і Мексиці. Плід використовується для варіння соусу, а також його сушать і використовують як спеції. Зелені фрукти використовують для приготування гострих соусів, а стиглий плід – для десертів.

2. Сабрес (колюча груша)

Сам фрукт дуже нагадує їжачка, такий же колючий, але при цьому смак у нього солодкий. Колючий він у зв’язку з тим, що є одним із видів кактуса. Доречі, існує лише декілька видів кактуса, які можна вживати в їжу. Але приємний смак – це ще не все, чим може бути хорошим цей фрукт. Він покращує роботу імунної системи, запобігає швидкому поширенню метастазів по клітинам. Що стосується смаку, то він нагадує всім нам відому малину і трохи навіть з нею схожий.

3. Ацерола (Барбадорська вишня)

Вперше цей фрукт був помічений на малих альпійських островах, пізніше про нього почали говорити і в Барбадосі. Культивують цей дивовижний фрукт в Америці, Австралії, Кубі, а також в Філіппінах. Одним із плюсів є те, що його можна вживати як в сирому, так і в сушеному вигляді. З них роблять джеми, сухофрукти, соки і заморозки. У плодах ацероли міститься дуже велика кількість вітаміну С, навіть більше в 15 разів, ніж в апельсині. Крім того, ацерола містить вітаміни групи А, провітаміни В, залізо, фосфор і калій.

4. Азиміна (Лапа-лапа)

Це тропічна рослина зазвичай може досягати12 м у висоту. Уявіть, як складно його добути. Росте цей незвичайний фрукт на Півдні Америки. Він трохи схожий на банан, але більш товстий і має більш стійкий аромат. Плоди азиміни виростають по 8 штук на 1 суцвітті. Плід має солодкий приємний смак і має запах ананаса. За властивостями він схожий на банан і хурму, містить в собі дуже велику кількість мікроелементів.

5. Сападіла (Ахра)

Південна Мексика вважається батьківщиною Сападіли. Культивується фрукт в Індії, Малайзії, Індонезії, Південній і Північній Америці і Філіппінах. Плоди прийнято їсти зеленими, коли вони ще недостиглі. За смаком вони дуже солодкі, аромат нагадує сухофрукти. Його також їдять з лаймовим соком і імбиром, додають в пироги і роблять сападілове вино. Недозрілі плоди також використовуються для виготовлення жувальних гумок і для усунення діареї, завдяки вмісту в них таніну. Фрукт можна їсти не пізніше, ніж через 2 дні після того, як його зірвали. Це пояснюється тим, що при тривалому зберіганні він змінює запах і тому не експортується.

6. Дакріодес їстівний (Африканська груша)

Це вічнозелена рослина, яка росте в тропічних лісах Африки, на півночі Нігерії і на Півдні Анголи. Зовні плоди сині або фіолетові, довгасті. З них можна приготувати багато страв, адже вживати їх можна сирими, вареними, тушеними і смаженими. Плід містить в собі дуже багато олії і тому відмінно насичує.

7. Ноні

Цей фрукт відомий як індійська шовковиця, велика Маринга і так далі. Південно-Східна Азія та Австралія вважаються його батьківщиною. Подивившись на плід, можна легко сплутати його з звичною для всіх нас картоплею. Він бореться з раковими клітинами і допомагає кинути палити. Фрукт також дієтичний, адже більше, ніж наполовину складається з води. Дерево Ноні дає врожай на протязі всього року. При дозріванні, плоди починають неприємно пахнути. Їсти його можна в будь-якому вигляді, але якщо їсте його сирим, додайте сіль. Незважаючи на те, що плід неприємно пахне, він дуже багатий клітковиною, вітамінами, залізом і кальцієм, а також білком.

8. Сапота

Також називають «хурма чорна» і «шоколадна хурма». Батьківщиною плода є Південна Мексика і Гватемала. Зовні плоди круглі, темно-коричневого кольору, без кісточок, але іноді в м’якоті видно 5-6 овальних насінин. Фрукт солодкий, але при цьому майже не має запаху. Багато хто говорить, що його смак схожий на шоколадний пудинг. М’якоть сапоти часто додають в різні десерти, але також її можна вживати в сирому вигляді.

9. Нойна

Також відомий фрукт як «цукрове яблуко». Його культивують в Південній Австралії, Індонезії, Філіппінах і Південному Китаї. Плід зеленого кольору, м’якоть солодка і дуже ароматна. Смак схожий на хурму з абрикосовим ароматом. Цікаве поєднання, чи не так?

10. Гак – фрукт

Росте на території В’єтнаму протягом довгого часу. Зовні плоди оранжевого кольору, вони ростуть на деревах як апельсини. Зміна гак-фрукта дуже корисні для зору, але, на жаль, мають неприємний запах. Як ви вже здогадалися, помаранчевий колір плода значить, що в ньому багато b-каротину, саме він і дає позитивний вплив на зір.

Як не дивно, всі ці екзотичні фрукти дуже нагадують деякі властивості звичних для нас з вами. Вони дуже корисні і люди, що живуть на тих територіях, де їх вирощують, відмінно цим користуються. Обов’язково спробуйте хоч один із цих дивовижних фруктів. Багатьма з них можна повністю замінити солодощі, а це посприяє поліпшенню вашого здоров’я.

Rating