Історія походження родзинок і найсмачніший рецепт печива з родзинками

Ще одну статтю я вирішила також присвятити темі родзинок. Історія їхнього походження є трохи незвичайною і цікавою. І до того ж, ми знаємо, що родзинки часто використовують в області кулінарії, а точніше завжди. Це наштовхує на думку, що потрібно поділитися хоч одним прекрасним і смачним рецептом. Вам подобається? Тоді почнемо.

Давайте я вам розповім взагалі про історію походження даного продукту харчування. Напевно, хоч один раз, але ви цікавились цим, але нічого нормального знайти не могли. Так ось зараз я розповім вам про найпоширенішу історію. Ще в давні часи ягідки винограду використовували в якості інгредієнта в такий напій, як вино. А самі родзинки, як сухофрукт, були виготовлені чисто випадково.

При виготовленні вина хтось із робітників просто забув прибрати залишки винограду. Ці залишки були накриті тканиною і призначалися для зовсім іншого напою. Але коли цей виноград виявили, то були приємно здивовані, оскільки аромат був просто чудовим. А що ароматно пахне не може бути несмачним, правда? Ось від того моменту і з’явилися такі ласощі, як родзинки.

Згодом такі ласощі почали поширюватися, і вперше вже для продажу він був виготовлений в 300 роках до нашої ери. Уявіть тільки як давно це було. Першими продавати такий сухофрукт почали фінікійці. На ті часи родзинки не були ще популярними в Європі і тому першість у виготовленні такого продукту дісталася тому народу. Уже повноцінно родзинки почали бути відомими, так би мовити, тільки в 11 столітті, коли лицарі почали їх привозити з походів. А в Америку цей продукт потрапив уже разом з колоністами, які і привезли туди насіння винограду.

Вже на Русі родзинки поширилися у 12-13 столітті завдяки монголо-татарам. Проте є думка, що в Русь родзинки привезли з Візантії. Доказів того чи іншого факту вже немає, але подяку можна віддати і тим, і тим. Оскільки не так важливо хто це привіз, а важливо те, що воно є у нас. Тепер ми можемо не тільки насолоджуватися ароматом даного сухофрукта, а й готувати різні солодкі страви з ним або виготовляти безпосередньо його в домашніх умовах.

Що ж з приводу кулінарії? Смакові якості самого продукту наштовхують на різноманітність. Так ось, цей сухофрукт можна використовувати і для приготування випічки, і для гарячих або холодних страв, для салатів або ж десертів.

Сьогодні ж я хочу вам запропонувати рецепт сирного печива з родзинками, адже вони так добре поєднуються. Що ж нам знадобиться? Перше – сир. Тут все вже залежить від ваших смакових уподобань. Можете брати менш чи більш жирний. На таку порцію потрібно приблизно грам 400. Далі знадобляться родзинки – 2-3 столові ложки. А також яйця – 2 штуки, трохи розпушувача, цукор або цукрова пудра за смаком і 1 склянка борошна, бажано вівсяного.

Для приготування такого печива потрібно попередньо замочити родзинки в окропі. На хвилин 30, не більше. Вони стануть м’якими, і не будуть тріскати в самому печиві в процесі випікання. Поки родзинки настоюються потрібно змішати інші інгредієнти і збити все в блендері до однорідної маси. Уже просушений ізюм потрібно викласти до готового тіста й можна формувати печиво. Найкраще це робити за допомогою столової ложки, оскільки тісто не дуже густе. Випікати при температурі 180 градусів 30 хвилин. Але все залежить від потужності вашої духовки. Ось і все, печиво готове. Виходить так легко і так смачно, в чому ви, безсумнівно, переконаєтесь.

Rating