Як приготувати бургер в домашніх умовах?

Бургер – одна з найулюбленіших, але не дуже корисних страв. Бургери вважаються коронною стравою різних фаст-фудів і користуються величезною популярністю у людей будь-якого віку.

Чи можна приготувати бургер в домашніх умовах? Звичайно ж, можна. У сьогоднішній статті ми розглянемо основні нюанси приготування бургера в домашніх умовах.

Булочка для бургера

Як відомо, бургери бувають різними, в залежності від складових інгредієнтів. Але, основними і незамінними складовими будь-якого бургера є булочка та котлета.

Булочки для бургера обов’язково повинні бути круглі, з кунжутом або без нього. Краще вибирати не надто великі та пишні булочки, адже в середину потрібно ще покласти багато начинки і тоді бургер вийде занадто великим.

Завжди звертайте увагу на свіжість булочки. Її можна використовувати, як свіжоспечену, так і триденної витримки (але не більше).

У процесі приготування булочку потрібно буде розрізати і злегка прожарити з внутрішньої сторони на сухій сковороді. Робити це потрібно перед самою викладкою начинки в бургер.

Приготування котлети для бургера

Для приготування котлети ви повинні вибрати свіже яловиче або свиняче м’ясо. Не варто купувати готовий фарш, адже так ви не зможете переконатися в якості товару, що купуєте.

Варто відзначити, що м’ясо потрібно перекручувати в м’ясорубці на середній насадці. До готового фаршу додайте зелень, часник, перець та приправи. А як же сіль, запитаєте ви? Ми про неї не забули. Виявляється при приготуванні котлет для бургерів, сіль варто додавати вже в процесі смаження. Завдяки цьому в м’ясі збережуться всі білкові текстури, і воно не стане занадто жорстким.

Багато кухарів радять відбити фарш на дошці, завдяки чому котлета вийде більш повітряною, а всі спеції стануть більш відчутні.

Для того, щоб ваші котлетки мали однакову форму, формуйте їх за допомогою кулінарного кільця. За розміром котлета повинна бути трохи більше булочки, адже при обсмажуванні вона трохи зменшитися в розмірі. Просмажувати котлету варто з обох сторін, щоб вона залишилася соковитою. У процесі приготування придавлюйте котлету лопаткою, що дозволить вийти зайвому жиру.

Трохи про овочі та зелень

Для приготування класичного бургера вам знадобиться помідор, огірок, листя салату і цибуля. Огірок можна використовувати як свіжий, так і консервований. Помідори вибирайте завжди великих розмірів, щоб можна було нарізати їх великими кільцями.

Зелень обов’язково повинна бути свіжою та холодною. Цибулю бажано використовувати синю салатну, можна свіжу або обсмажену.

Крім цих овочів можна використовувати болгарський перець, кабачки та баклажани.

Правильна збірка бургера

Існує ціла схема збірки бургера:

• спочатку змастіть обидві внутрішні сторони булочки соусом;

• на нижню частину булочки викладіть лист салату;

• на листі салату розмістіть котлету;

• потім покладіть цибулю, помідор, огірок та сир;

• накрийте весь вміст другою половинкою булочки;

• при необхідності можете зафіксувати бургер кулінарною шпажкою або зубочисткою.

Як їсти бургер?

Відповідь на це питання дуже просте. Вам варто відкинути всі правила етикету та їсти бургер руками, щільно охопивши його двома руками, щоб начинка не випадала.

У наступній статті ви зможете побачити найпопулярніші рецепти бургерів.

Смачного!

Rating