Ягідний пиріг

Простий і смачний пиріг

Цей пиріг можна приготувати як з начинкою, так і без. Для начинки підійдуть будь-які ягоди і фрукти. Цей рецепт з вишнею. Вишні потрібно промити і видалити кісточки. Зверху пиріг потрібно буде засипати ванільною крихтою. Її потрібно приготувати з використанням цукру, ванільного цукру, борошна та олії.

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко – 100 мл
  • Пресовані дріжджі – 15 г (або сухі – 5 г)
  • Цукор – 75 г (або 3 їдальні ложки)
  • Вершкове масло – 75 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1/3 чайної ложки
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Борошно – 40-50 г

Інгредієнти для начинки:

  • Будь-які фрукти або ягоди

Температура випічки – 170-180 ° C.

Час випічки – 30 хвилин.

Розмір форми: діаметр по дну 21 см.

Процес приготування

Тісто дуже здобне, тому відразу потрібно поставити опару. Беремо 100 мл теплого молока. Найсмачніше виходить з топленим молоком, але можна взяття звичайне пастеризоване. Додаємо одну чайну ложку цукру із загальної кількості, 15 г пресованих дріжджів. Ми використовували Львівські дріжджі, але ви можете взяти будь-які інші. Добре перемішуємо вміст вінчиком до розчинення цукру і дріжджів. Додаємо до суміші 3 столових ложки борошна з загальної кількості. Попередньо борошно бажано просіяти, щоб не було грудочок. Опара повинна підходити 20-30 хвилин. За цей час можна приготувати здобу для тіста. Опару накриваємо і ставимо в тепле місце для того, щоб підходила.

Приготування здоби

Беремо іншу миску і виливаємо в неї 2 яйця, додаємо 1/3 чайної ложки солі і 3 столові ложки цукру або 75 м Розтоплюємо на водяній бані вершкове масло і виливаємо в миску і додаємо чайну ложку ванільного цукру. Добре перемішуємо до однорідної консистенції. За пів години опара добре підходить, виливаємо в неї здобу і перемішуємо. Вінчик відкладаємо в сторону і беремо для замісу тіста лопатку або дерев’яну ложку.

У тісто висипаємо всю муку, що залишилася. Це приблизно 250 г разом з опарою. Кількість борошна в першу чергу залежить від її якості. Тісто має вийти не густим. Вимішувати його потрібно 5-7 хвилин, щоб розвинути в ньому клейковину. Тоді і тісто буде краще. Як тільки його можна буде зібрати в м’який шар, значить воно готове. Ми залишаємо тісто для підйому хвилин на 40. Змащуємо стінки форми м’яким вершковим маслом і вистилаємо пергаментом. Його зверху також змащуємо олією і викладаємо лопаткою (змащеною олією, щоб не прилипало) тісто в ємність для випікання. Тісто розтягуємо по всій площі форми і намагаємося зберегти його пишність.

Приготування крихти

Висота тіста десь 1 см, його трохи, але пиріг вийде пишний і гарний. Знову накриваємо його плівкою і залишаємо десь на півгодини. Поки пиріг підходить, ми можемо приготувати крихту. Для цього візьмемо 20 г вершкового масла. Масло нарізаємо шматочками, додаємо цукор – 1 столова ложка і пів чайної ложки ванільного цукру. Все це добре перетираємо в кашку, обов’язково додавати ванілін або ванільний цукор, з ним крихта виходить набагато смачніше. Після того, як добре все це розтерли, додаємо сюди ж півтори столові ложки борошна з гіркою. І знову гарненько перетираємо всю суміш. Крихітка не повинна бути дрібною і сухою, вона тоді вийде несмачна. Якщо суміш для крихти тримається в грудочці, значить, ця крихта буде хороша. Якщо вона у вас вийшла суха, додайте трохи олії і навпаки, якщо занадто рідка, додайте трохи борошна.

Минуло пів години і наше тісто вже підійшло. Але час умовний, більше звертайте увагу на саме тісто. Тепер викладаємо вишні зверху на невеликій відстані, відступаючи від бортиків десь 1см. Зверху пиріг засипаємо крихтою і накриваємо плівкою. Розігріваємо духовку до 180 ° C. Відправляємо пиріг на 20 хвилин в духовку. Витягуємо, залишаємо пиріг охолонути і дістаємо з форми.

Смачного!

Rating