Три рецепти корисних і смачних домашніх солодощів

Корисні домашні солодощі – це вже трішечки чуже для нас, адже всі ми звикли ходити в якісь ресторани, кафе або просто в якісь пекарні, щоб щось купити солоденьке. Ось давайте ж подумаємо, які ж корисні солодощі ми можемо приготувати вдома.

Перша корисна солодкість – це шоколадна паста на основі банана. І ось ловіть рецепт такої шоколадної пасти. Для цього нам знадобиться:

2-3 банана середньої величини. Банани, звичайно ж, потрібно розім’яти до стану пюре, але не намагайтеся збивати їх в блендері, адже тоді це буде дуже тягуча суміш, краще розімніть вилкою. До розім’ятих бананів потрібно додати приблизно 50 мл апельсинового соку і 3 столові ложки цукру. Якщо не хочете вживати цукор, то можете додати мед.

Поставте всю цю суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варити треба хвилин 5-10. Після закінчення цього часу додайте до цієї маси 100 грам попередньо поламаного чорного шоколаду або ж 1,5-2 столові ложки какао-порошку, як уже подобається особисто вам. Після охолодження можна подавати цей десерт до столу.

Ще одним прекрасним і корисним десертом є домашній мармелад. Для його приготування нам знадобиться:

200 грам будь-якої ягоди, яку ви любите;

Желатин – 15 грам;

Цукрова пудра – 150 грам або мед – 2 столові ложки;

Лимон – досить буде половини;

Для початку перебийте в блендері до однорідної маси ті ягоди, які ви взяли за основу десерту. Потім додайте до цієї маси весь желатин і дайте йому гарненько набрякнути. Після того, як желатин набряк, додайте інші інгредієнти, а саме сік половини лимона і цукрову пудру або ж мед. Гарненько все перемішайте і поставте на маленький вогонь. Не забувайте помішувати масу, щоб желатин добре розчинився і зверніть увагу на те, що вам потрібно це все тільки довести до процесу кипіння, але не дати закипіти повністю.

Коли ця ягідна маса охолоне, можете її збивати міксером приблизно хвилин 5-6. Маса буде готова, коли вона стане досить густою і світлою. Застеліть форму пергаментним папером і можете всю масу виливати у форму і відправляти в холодильник на 5-6 годин. Мармелад або рахат-лукум, як багато хто його ще називає, можете присипати цукровою пудрою і нарізати невеликими квадратиками.

І ще один рецепт домашньої солодощі, про яку хочеться вам розповісти – це льодяники. Напевно, багато хто зараз згадав, як в дитинстві любили ці льодяники-півники на паличці. Для приготування льодяників в домашніх умовах нам знадобитися:

Цукор – 4 ст. л.

Лимонний сік – 1 ч. л.

Сік ягід або будь-якого вами улюбленого фрукта – 1 ст.л.

Рослинна олія – ​​1 ч.л.

Лимонний сік є, до речі, одним з головних інгредієнтів, адже не дає цукру закристалізуватися. Для приготування цих льодяників вам знадобиться також каструля з товстим дном. Туди вам потрібно насипати весь цукор, додати сік ягід або фруктів й сік лимона. Протягом 6-7 хвилин варіть сироп на середньому вогні. Для перевірки того, чи готовий він, вам потрібна склянку з холодною водою. Так якщо сироп готовий, то його краплі в холодній воді відразу ж застигнуть, а якщо ні, то сироп розчиниться у воді.

Після того, як сироп зварився його треба гарячим вилити у форми, в які попередньо поклали дерев’яні палички. Поставте льодяники на 20-30 хвилин в холодильник, а за збігом цього часу можете ласувати таким дивовижним десертом, який приготували своїми ж руками. Приємно буде всім членам сімʼї, оскільки хтось згадає про своє дитинство, а хтось під час карантину за допомогою таких прекрасних десертів зможе забути про паніку і тривогу.

Rating