Соковитий шоколадний торт

Цей рецепт торта – кращий шоколадний торт, який ви коли-небудь робили. Він надзвичайно соковитий і дуже багатий шоколадний смаком!

Час: 40 хвилин

Час готування: 30 хвилин

Загальний час: 1 година, 10 хвилин, плюс прикрашання торту.

Складові

  • 2 чашки (260 г) борошна
  • 2 чашки (414 г) цукру
  • 3/4 склянки (85 г) натурального несолодкого какао-порошку
  • 2 чайні ложки харчової соди
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 великих яйця
  • 1 стакан (240 мл) пахти
  • 1 чашка (240 мл) рослинної олії
  • пів чайної ложки ванілі
  • 1 чашка (240 мл) гарячої води

Шоколадне просочення

  • 1/4 чашки (280 г) вершкового масла
  • 9 чашок (1035 г) цукрової пудри
  • 2 чайні ложки ванільного екстракту
  • 1 чашка (114 г) натурального несолодкого какао-порошку
  • 4-5 столових ложок (60-75 мл) води / молока

Шоколадний ганаш

  • 169 г напівсолодких шоколадних чіпсів
  • 1/2 чашки щільно збитих вершків

Інструкції

1. Підготуйте три 20-сантиметрових дека з кружечками пергаментного паперу в нижній частині та змастіть зкраю. Розігрійте духовку до 148°C.

2. Додайте всі сухі інгредієнти до великої миски і поєднайте разом.

3. Додати яйця, основу і рослинну олію до сухих інгредієнтів та добре перемішати.

4. Додати ваніль в кіплячу воду та суміш, добре перемішати.

5. Рівномірно розподіліть тісто між листами и віпікайте протягом 30-33 хвилин або поки зубочистка після проколювання не залишиться сухою.

6. Вийміть коржі з духовки та дайте їм охолонути протягом приблизно 10 хвилин, потім вийміть їх на підставки для охолодження, щоб коржі повністю охолонули.

7. Зробити глазур, поки коржі остигають. Збити масло до утворення однорідної маси.

8. Повільно додати 4 чашки (460 г) цукрової пудри і перемішайте до однорідної маси.

9. Додайте ваніль і половину води або молока та перемішайте до однорідного стану.

10. Потім ще 5 чашок (575 г) цукрової пудри та перемішайте до однорідного стану.

11. Додавайте какао і перемішайте до отримання однорідної маси.

12. Після какао додаємо воду, що залишилася або молоко, поки глазур не стане правильної консистенції.

13. Як тільки коржі охолонуть, зніміть трохи скоринки зверху за допомогою великого зубчастого ножа.

14. Помістіть перший шар торта на тарілку. Нанесіть близько1 чашки глазурі зверху рівномірним шаром.

15. Додайте другий шар пирога та ще одну глазур зверху рівним шаром.

16. Останній шар пирога покладіть зверху та змащуйте його зовні.

17. Щоб зробити шоколадний ганаш, додають шоколадні чіпси в миску середнього розміру.

18. Нагрівайте щільно збиті вершки до тих пір, поки вони не закиплять, потім налийте їх на шоколадну стружку. Дозвольте їм постояти близько 2-3 хвилин, потім збийте до однорідного стану.

19. Збризніть шоколадний ганаш по краю торта, потім вилийте залишок ганаша зверху та рівномірно розподіліть.

20. Дайте ганашу трохи затвердіти, потім облийте глазур’ю навколо верхнього краю пирога та обведіть краї навколо дна.

21. Торт найкраще просочується та зберігається, коли добре накритий протягом 3-4 днів.

Це важливо!

Для цього рецепта потрібна гаряча вода. Але, незважаючи на це, вам не обов’язково використовуват гарячу воду – пиріг все одно буде добре віпікатися. Однак гаряча вода дозволяє какао «цвісти», що надає потім торту більш насичений шоколадний смак. Скористайтеся цією порадою для приготування ідеального шоколадного торта.

Rating