Самі незвичайні рецепти приготування млинців

Продовжуючи млинцеву тему, хочеться поговорити про самі незвичайні рецепти приготування млинців, які дійсно можуть здивувати. У цій статті ми розглянемо ще два рецепта, які, можливо, стануть «коронними» у вашій кулінарній книзі.

Ажурні млинці на мінеральній воді

Всім відомо, що ажурна текстура млинчика є еталоном. Господині по-різному досягають ажурності млинця: деякі для цього використовують дріжджове млинцеве тісто, інші додають соду, гашену оцтом, а треті радять додавати в тісто на будь-якій основі склянку окропу. Але ми сьогодні розглянемо зовсім інший метод – тісто на мінеральній воді.

Для приготування тіста для млинців на мінеральній воді вам знадобиться:

• Молоко – 250 мл;

• Сильногазована мінеральна вода – 350 мл;

• Борошно пшеничне – 300 г;

• Яйця – 2-3 шт .;

• Цукор – 2 ст. ложки;

• Ванілін – 1 г;

• Сіль – щіпка;

• Рослинна олія – 2 ст. ложки;

• Вершкове масло.

Процес приготування тіста:

1. Вливаємо в глибоку миску молоко і половину мінеральної води. Вбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Ретельно перебиваємо вінчиком або міксером на низьких оборотах.

2. Просіваємо в тісто борошно, змішане з ваніліном. Збиваємо тісто до однорідної консистенції.

3. Додаємо в тісто мінеральну воду і перебиваємо тісто знову.

4. Знімаємо тісто з міксера. Додаємо рослинну олію та перемішуємо тісто ложкою.

Змащуємо сковороду рослинною олією та починаємо смажити наші млинці. Готові млинці складаємо в стопку і змащуємо вершковим маслом.

Подавати такі млинці можна як з начинкою, так і без. Начинка може бути солодкою і солоною.

Безглютенові млинці

Останнім часом у світі все більше і більше популярності набирають безглютенові продукти. Пояснюється це тим, що багато людей мають алергію на глютен, який міститься в пшеничних виробах. До того ж безглютенові продукти рекомендовані дітям для кращої роботи кишечника.

Впевнена, що багато з вас, почувши про млинці без глютену, дуже здивуються. Насправді нічого дивного немає, просто замість пшеничного борошна ми використовуємо рисове.

Млинці на рисовому борошні вийдуть тонкими, смачними, ароматними, а головне – менш калорійними. Так що тепер дівчата, що стежать за своєю фігурою, мають прекрасну альтернативу традиційним млинцям.

Для приготування безглютенових млинчиків вам знадобиться:

• Молоко – 0,5 л;

• Борошно рисове – 350 г;

• Яйця – 2-3 шт .;

• Цукор – 2-3 ст. ложки;

• Ванілін – 1 г;

• Цедра лимона або апельсина – 0,5 чайної ложки;

• Сіль – щіпка;

• Рослинна олія – 1 ст. ложка;

• Вершкове масло – 30 г в тісто + для змащування млинців.

Процес приготування безглютенових млинчиків:

1. У глибокій мисці ретельно збиваємо яйця, розтоплене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін.

2. Поступово вливаємо в тісто молоко, не припиняючи збивати.

3. Дрібними порціями додаємо в тісто просіяне рисове борошно і цедру. Ретельно збиваємо тісто до однорідної консистенції та додаємо до нього рослинну олію.

Смажимо млинці, як зазвичай. Готові млинці складаємо стопкою і промазуємо вершковим маслом.

Подавати безглютенові млинці рекомендується з медом, варенням, згущеним молоком, сметаною або топінгом.

Начинити млинці можна фруктами, сиром або шоколадною пастою. В якості напою підійде чай, фруктовий сік або компот.

Смачного!

Rating