Рецепт торта «Медовик»

У попередній статті ми з вами почали говорити про один з найпопулярніших і найкорисніших тортів – «Медовик». Тепер ми з вами знаємо, що цей торт має давню історію, а класичним рецептом торта «Медовик» ми зобов’язані особистому кухарю Імператриці.

Який же він, класичний рецепт торта «Медовик»? Кожна господиня готує цей торт по-своєму, додаючи або прибираючи ті, чи інші інгредієнти на свій лад. Давайте ж сьогодні розглянемо класичний рецепт торта «Медовик», перевірений часом.

Інгредієнти для торта «Медовик»

Для приготування торта «Медовик» вам знадобиться:

• мед – 4 ст. ложки (можна використовувати як рідкий мед, так і кристалізований);

• курячі яйця – 3 шт.;

• пшеничне борошно – 4-5 склянок;

• цукор – 1 склянка;

• сода – 1 ч. ложка;

• сіль – щіпка;

• столовий оцет – крапля для гасіння соди.

Інгредієнти для крему

Крем для торта «Медовик» можна використовувати як заварний, так і сметанний. У нашій місцевості поширеніший сметанний крем, тому ми сьогодні на ньому і зупинимося.

Для приготування сметанного крему вам знадобиться:

• сметана високого відсотка жирності – 800 г;

• цукор – 1 склянка;

• ванілін – 1 г.

Приготування тіста для торта «Медовик»

Розглянемо поетапно приготування тіста для торта «Медовик:

  • У мисці збийте в однорідну суміш курячі яйця та соду, погашену оцтом.
  • У глибоку каструлю з товстим дном викладіть 4 столові ложки меду і весь цукор. Поставте суміш на слабкий вогонь, постійно помішуючи вміст.
  • Коли медово-цукрова суміш стане однорідною і почне закипати, дрібною струєю при постійному помішуванні влийте в каструлю збиті яйця з содою.
  • Суміш в каструлі повинна перетворитися в густу однорідну піну – це і буде головна ознака того, що каструлю пора знімати з вогню.
  • Тепер починайте вводити в тісто просіяне борошно невеликими порціями. В результаті у вас вийде щільне в’язке тісто.
  • Готовий ком тіста ділимо на кілька однакових частин. Особисто для мене зручно ділити тісто на шість грудочок.
  • Розкачайте кожну з шести грудочок тіста в тонкі коржі. Відразу зазначу, що розкатувати зручніше на заздалегідь підготовленому пергаменті для запікання, адже так у вас вийде тонше розкачати тісто.
  • Кожен корж випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 5-10 хвилин.
  • Готовим коржам потрібно надати однакову форму. Я для цього використовую звичайну тарілку, яку кладу на готовий корж і обрізаю зайві краї. Обрізане тісто викидати не варто. Перетріть його і згодом використовуйте для прикраси готового торта.
  • Не забувайте про просочення торта. Особисто мені подобається просочення фруктовим чаєм.

Приготування сметанного крему

У глибоку миску або чашу міксера викладіть всю сметану (тільки з холодильника), цукор і ванілін. Збивайте вміст на середній потужності до повного розчинення цукру і густої консистенції крему.

На сильній потужності збивати сметанний крем не варто, адже жирна сметана запросто може перетворитися в масло.

Комбінування торта

На цьому етапі все просто: викладайте по черзі заздалегідь просочені коржі один на одний, викладаючи між ними сметанний крем. Зверху торт потрібно повністю змастити кремом і щедро посипати теркою з коржів.

Дайте торту настоятися мінімум 6-8 годин і покуштуйте неповторний смак класичного торта «Медовик».

Смачного!

Rating