Рецепт неймовірних і швидких маффінів

Оскільки не у мене однієї новорічні та різдвяні свята асоціюються з ароматною випічкою, я вирішила ще розповісти про деякі прекрасні і не дуже то і складні рецепти. Сьогодні поговоримо ще і про маффіни. Вони дуже схожі на вигляд на кекси, але мають трошки іншу задумку. Якщо кекси – це те, що було придумано, як звичайні ласощі, то маффіни придумані як булочки для сніданку.

З історією походження є якісь проблемки, якщо так можна сказати. Більшість стверджує, що маффіни були придумані ще в Англії. Раніше їх готували зовсім не так, як ми зараз. У 11 столітті маффіни почали випікати з обрізків тіста. До того ж, цей десерт був придуманий не для багатіїв. Мафінами годували слуг і простих робітників.

Уже згодом дані булочки і такий цікавий десерт почав розповсюджуватися на хазяйські столи, а потім і в інші країни. Інші ж уважають, що маффіни родом звідкись ще, але точно не з Англії. І оскільки ніяких доказів і фактів з приводу цієї думки немає, то вважаємо більш правильним варіант перший.

Повертаємося до рецептури маффінів. Час минав і зрозуміло, що рецепт змінювався і вдосконалювався. В одних маффінах немає взагалі дріжджів, а по другому рецепту дріжджі обов’язкові в будь-якому випадку. Я ж вам розповім про ті, що готуються без дріжджів, але з розпушувачем. Оскільки це буде більш швидко. Якраз те, що потрібно. Тим більше, що на новорічні та різдвяні свята ми не готуємо якусь одну страву. Тому і пропоную такі рецепти, які будуть корисними, легкими і відносно швидкими. Це якщо порівнювати з іншими.

Часу на маффіни, про рецепт яких я сьогодні розповім, знадобиться небагато. Всього лише 30 хвилин. Тому вони такі хороші в якості сніданку. З нижче написаної кількості інгредієнтів вийде приблизно 35-40 кексів. І це тільки за пів години, зауважте. Що ж за інгредієнти?

Для приготування мафінів вам знадобиться:

– вершкове масло – 60 грам для приготування і 0,5 склянки для змащування форм;

– цукор (бажано коричневий) – 0,5 склянки;

– яйця – 2 штуки;

– борошно – 1 склянки цілком достатньо;

– розпушувач – ¼ чайної ложки;

– вишні – 300 грам;

– сік вишневий – 3-4 столові ложки;

– горішки – 0,5 склянки (беріть ті, які подобаються).

Як тільки приступите до приготування мафінів – розігрійте духовку, щоб потім не чекати. Духову шафу потрібно розігріти не менш, ніж на 200 градусів. Форми для випікання потрібно змастити вершковим маслом. Краще це робити до початку приготування цих цікавих і смачних кексів, щоб потім раптом не забути.

Після цього можна приступити до змішування інгредієнтів. Змішайте вершкове масло кімнатної температури з коричневим цукром і збийте до повного його розчинення. Повинен вийти крем. Якщо солодкості коричневого цукру буде мало, то можете додати ще трохи білого цукрового піску.

Потім можна потихеньку вводити яєчні жовтки, попередньо збиті до стану піни. Потім додати 3 столові ложки вишневого соку, борошно і розпушувач. Ретельно все це перемішайте. Як тільки все тісто буде однорідним і без грудочок – можна додавати потихеньку попередньо збиті білки. Це додасть легкості десерту.

Ось і все тісто зроблено. Тепер потрібно на дно кожної формочки насипати трохи рубаних горіхів. З приводу вибору горіхів. Тут не принципово. Беріть те, що подобається вам. Це можуть бути і волоські, і мигдальний горіх, арахіс або ж горіх пекан. Потім рубані горішки залийте невеликою кількістю тіста і додайте по цілій або ж по половинці вишні. І прикрийте це все також невеликою кількістю тіста. Зверху можна теж присипати невеликою кількістю рубаних горішків. За бажанням, звичайно. Ну або ж прикрасити глазур’ю. Але це зажадає трошки більше часу. До речі, мало не забула – випікати маффіни потрібно лише 10 хвилин.

Rating