Рецепт кексу з цукрово-горіховою посипкою

Наближаються свята, а значить потрібно думати не тільки про напої, а й про закуски. Але чомусь Новий рік і Різдво у мене більшою мірою асоціюється з випічкою. Тому хочу вам розповісти про деякі рецепти випічки, яка дуже легко готується і завжди виходить. На цей раз хочу вам розповісти про кекс з горіховою посипкою.

За часом він займає приблизно 1 годину і 40 хвилин. Але зате є дуже легким і смачним. Для приготування кексу з горіховою посипкою вам потрібно масло вершкове в кількості 165-170 грамів. Також не можна обійтися без цукру – приблизно 1,5-2 склянки, 3 великих або ж 6 маленьких яєць. На додаток вам знадобиться ще ванілін, сметана – 1,5 склянки, борошно – 2,5 склянки, 0,5 чайної ложки соди і також 0,5 чайної ложки розпушувача.

Для прикраси, скажімо так, вам потрібно буде зробити кондитерську крихту. Робиться вона теж досить легко. Потрібно взяти приблизно ¼ склянки коричневого цукру, 0,5 склянки борошна кондитерського, а також потрібно 50 грам холодного вершкового масла і, безумовно, потрібні горішки волоські – приблизно 3-4 склянки невеликих. Але тут так сказати за вашим же бажанням. Якщо горішки ви любите, то можете навіть трошки збільшити порцію, якщо ні, то замість волоських горіхів виберіть арахіс, наприклад. До слова, в цю ж суміш з цукру і горішків можна додати і трошки кориці, якщо ви любите цю спецію. Вона додасть насиченості і аромату.

При бажанні можна приготувати ще й глазур. Її рецептура ніяк не змінюється, але якщо ви трохи призабули, то я вам нагадаю. Потрібно лише змішати цукрову пудру і натуральний кленовий сироп в пропорції 0,5 склянки цукрової пудри на 2 столові ложки сиропу.

Як тільки почнете готувати страву – прогрійте для початку духовку до 175-180 градусів. Потім змастіть форму для випічки вершковим маслом і присипте борошном, щоб потім можна було легко дістати кекс. Після цих пройдених дій можна перейти і до безпосереднього приготування кексу. У помічники собі обов’язково візьміть міксер з насадкою «лопатка».

Так зможете все гарненько вимішати, і тісто для кексу буде однорідним і без грудочок. Спочатку збивайте вершкове масло кімнатної температури разом з цукром, поки він повністю не розчиниться. Потім вже можна потроху вмішувати яйця, ваніль і сметану. Яйця краще вмішувати по одному. Так можна контролювати потрібну густоту тіста.

Як тільки змішаєте всі так звані мокрі продукти, можна приступити і до змішування всіх сухих. Рекомендується в окрему миску просіяти борошно – так тісто буде більш повітряним, потім додайте сіль, соду і розпушувач. Їх також можна просівати через сито. Коли все ретельно перемішаєте, можна вже потроху цю суху суміш вводити до суміші з масла, цукру і яєць. Але важливо це все робити на мінімальній швидкості міксера.

Якщо форму для випікання ви підготували заздалегідь, як ми і говорили, то можна вже вливати тісто. Цукрово-горіхову крихту з тістом ми не змішуємо. Нею ми кекс посипаємо зверху, поки він ще не почав пектися. Ну ось і все – можна кекс відправляти в духовку на 50-60 хвилин. Знову ж тут все залежить від того, як працює ваша духову шафа.

Якщо дуже добре, то ви явно заощадите час на приготування ще чогось смачненького. Ну а якщо ні, то доведеться чекати. Але воно того точно варто. Це ж так смачно і ароматно! А якщо ви цей кекс і прикрасите дуже красиво, то він буде радувати не тільки ваше око, а й сподобається всім домочадцям і гостям. У цьому я упевнена на всі сто відсотків.

Rating