Рецепти приготування вафель в домашніх умовах

У попередній статті ми з вами почали говорити про приготування домашніх вафель, а також про всі пристрої, які потрібні для цього. Тепер ми знаємо, що в домашньому приготуванні вафель немає нічого складного, і з цим може впоратися навіть недосвідчена господиня. Сьогодні ж я пропоную вашій увазі три популярних рецепта, які допоможуть вам приготувати дивовижний домашній десерт.

Вафлі «Лакомка»

Почнемо, мабуть, з одного з найпопулярніших рецептів – вафель «Лакомка». Чому він такий популярний, запитаєте ви? Все тому, що цей рецепт не вимагає якихось особливих інгредієнтів, а також простий у приготуванні, але готова страва виходить шалено смачною.

Які ж інгредієнти потрібні, щоб приготувати вафлі «Лакомка»? Вам буде потрібно:

• вершкове масло 82,5% жирності або маргарин – 250 г;

• цукор – 500 г;

• курячі яйця – 3 шт.;

• борошно пшеничне – 500 г;

• ванільний цукор – 4 г.

Для початку потрібно розтопити на водяній бані вершкове масло або маргарин. Після цього починайте збивати масло, поступово додаючи до нього цукор, а потім яйця. Швидкість збивання краще виставити на середню потужність.

Як тільки суміш стане однорідною, зменшіть швидкість збивання і починайте малими порціями вводити в тісто борошно. Додайте в готове тісто ванільний цукор і ретельно перемішайте вміст. Тепер поставте тісто настоятися на дві години при кімнатній температурі.

Через дві години приступайте до випікання вафель «Лакомка». Вафельницю варто трохи змастити вершковим маслом, щоб тісто не приставало.

Готові вафлі можна згорнути трубочкою і наповнити згущеним молоком, сиром або іншим наповнювачем за вашими вподобаннями.

Рогалики для морозива

Раніше ми з вами говорили про приготування домашнього морозива. А чому б не приготувати і рогалики для цього морозива?

Для приготування рогаликів для морозива вам знадобиться:

• вершкове масло 82,5% жирності або маргарин – чверть чашки (чашка місткістю 300 мл);

• цукрова пудра – половина чашки;

• молоко – чверть чашки;

• борошно пшеничне – чашка;

• ванілін – 2 г.

Як бачите, в цьому рецепті практично всі інгредієнти можна відміряти за допомогою однієї лише чашки. І так, яка ж послідовність приготування рогаликів для морозива?

Для початку вам потрібно збити розтоплене вершкове масло або маргарин. Поступово додавайте до нього цукрову пудру, а потім тепле молоко. Після цього малими порціями введіть в тісто борошно і додайте ванілін.

Ретельно перемішавши тісто, приступайте до випікання рогаликів. Тільки но спеченій вафлі варто відразу ж надати форму конуса за допомогою спеціальної насадки (йде в комплекті з вафельницею).

Як тільки рогалики охолонуть, ви можете наповнювати їх улюбленим морозивом.

Вафлі з корицею

Для приготування вафель з корицею вам знадобиться:

• вершкове масло 82,5% жирності або маргарин – 130 г;

• цукор – 260 г;

• курячі яйця – 5 шт.;

• борошно пшеничне – 250 г;

• ром – 1 чайна ложка;

• кориця мелена – 1 чайна ложка;

• сіль – щіпка.

Так само, як і в попередніх рецептах, приготування тіста починається зі збивання розтопленого вершкового масла або маргарину. Поступово вводьте в тісто цукор, потім яйця. Після цього малими порціями додавайте борошно та інші інгредієнти. Ретельно вимішайте тісто і беріться за випікання смачних ароматних вафель з корицею.

Вафлі з корицею зазвичай подаються до чаю з медом або варенням. Особливу форму вафлям по даному рецепту надавати не варто.

Смачного!

Rating