Підбірка найвдаліших рецептів вареників

У попередній статті ми з вами вже почали говорити про вареники. Зокрема ми тепер знаємо історію та значимість вареників для українського народу. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі підбірку кращих рецептів приготування вареників.

Відразу відзначимо, що в кулінарії немає єдиного класичного рецепту вареників, оскільки вони можуть готуватися і з води, і з молока, і навіть з кефіру. Розглянемо всі ці рецепти нижче в нашій статті.

Приготування вареників на кефірі

Тісто для вареників на кефірі є одним з найпопулярніших. Чому, запитаєте ви? Все тому, що вареники, приготовані на кефірі, виходять більш ніжними і повітряними, ніж за іншими рецептами.

І так, для приготування вареників на основі кефіру вам знадобиться:

• кефір – 0,5 л (підійде кефір будь-якої жирності);

• цукор – 3 ст. ложки (для солоних начинок вареників використовуйте 1 ст. ложку цукру);

• сіль – 1 чайна ложка;

• сода – 1 ст. ложка (соду погасіть в оцті, також можна використовувати розпушувач для тіста в такій же пропорції);

• куряче яйце – 1 шт.;

• борошно пшеничне – 5 склянок.

В першу чергу вам потрібно буде змішати кефір, цукор, сіль, соду і яйце. Після цього поступово додайте в тісто просіяне борошно і ретельно вимішуйте тісто.

Добре вимішавши тісто для вареників, можете братися за його розкочування за допомогою дерев’яної качалки. Товщина розкатаного тіста повинна бути не більше 5 мм. Після цього за допомогою кулінарного кільця або звичайної склянки зробіть з розкачаного тіста кружечки для формування вареників.

Тепер залишилося начинити тісто і зварити готові вареники. Для начинки можете використовувати як солоний, так і солодкий наповнювач. Варто відзначити, що вареники, приготовані на основі кефіру, найкраще готувати на пару. Готувати вареники варто протягом 3-5 хвилин на середньому вогні.

Вареники на воді

Це, мабуть, найпопулярніший і найпростіший у приготуванні рецепт тіста для вареників.

Вам знадобиться:

• кип’ячена захолола вода – 250 мл;

• борошно пшеничне – 1,5 склянки;

• сіль – 1 чайна ложка;

• цукор – 1 ст. ложка;

• рослинна олія – 2 ст. ложки.

Спочатку вам потрібно просіяти в глибоку миску борошно, додати цукор і сіль та перемішати вміст. Потім в середину борошна влийте воду і рослинну олію. Ретельно вимішайте тісто, розкачайте його і сформуйте круглі форми для вареників.

Начинка для вареників на воді може бути різною, але найбільш вдалою є картопля з салом і піджаркою. Варять вареники за цим рецептом в киплячій воді протягом 3 хвилин.

Вареники на молоці

Для приготування вареників на молоці вам знадобиться:

• підігріте до кімнатної температури молоко – 150 мл;

• куряче яйце – 1 шт.;

• сіль – 1 чайна ложка;

• сода – 1 чайна ложка (соду погасіть оцтом або використовуйте розпушувач для тіста);

• цукор – 1 ст. ложка;

• борошно пшеничне – 400 г;

• вершкове масло – 50 г;

• рослинна олія – 1 ст. ложка.

Насамперед змішайте в підігрітому молоці соду, цукор і сіль. Додайте рослинну олію і знову гарненько перемішайте вміст. Після цього додайте в тісто просіяне борошно.

Далі процес відбувається, як і в перших двох рецептах – розкочування тіста і формування кружечків. Потім начиніть тісто солодкою або солоною начинкою, і варіть вареники протягом 3-5 хвилин.

На вже готові вареники покладіть трохи вершкового масла.

Смачного!

Rating