Пшениця: яку пшеницю краще вживати, властивості і факти

Пшениця – це продовольче зерно, яке є одним з найбільш популярних у всьому світі. Пшениця технічно є травою, а її насіння збирають для споживання в якості харчових злаків. Особливо в Індії пшениця (або гехун) є найпопулярнішим продовольчим зерном, яке використовується кожен день для приготування чапати і інших коржів. Пшеничне борошно доступне в різних формах, його високо перероблена форма, яка називається Майда, використовується для приготування різних хлібних виробів, таких як хліб, тістечка, випічка і т.д. Майда тонко перемелюється і відбілюється до тих пір, поки не стане схожа на борошно для випічки, і зазвичай вважається нездоровою при вживанні в надлишку, головним чином тому, що всі поживні елементи пшениці були видалені в кінцевому продукті. Цільнозернова пшениця, з іншого боку, вважається досить поживною.

Незбиране харчування і факти про пшеницю

Є багато різних видів пшениці, які вирощуються по всьому світу. Єдине, що може бути справедливо для всіх з них, – це те, що чим менше обробки їм довелося пройти, тим краще їх поживний профіль. Цільна пшениця, як і інші цільні зерна, є багатим джерелом харчових волокон і білка, які є двома з трьох основних макроелементів, необхідних для здорового організму. Це джерело енергії, яке сприяє насиченню, коли воно вживається в необробленій формі. Продукти, багаті харчовими волокнами, корисні для кишечника, і вони також можуть допомогти знизити ризик ряду захворювань, враховуючи хвороби серця, діабет, гіпертонічну хворобу тощо

Ось п’ять рецептів зі здорової цільної пшениці, які ви можете спробувати:

1. Рецепт Гехун Кі хір

Ми традиційно робимо Хеєр з рису, але цей Хеєр з цільної пшениці корисніше, ніж популярний варіант. Він не містить рафінованого цукру, а замість цього використовує в якості підсолоджувача.

2. Японський рецепт локшини Соба

Локшина Соба – це плоска локшина, виготовлена ​​з цільної пшениці, і цей рецепт також додає в суміш багату білком і клітковиною гречку. Приготування локшини може здатися складним завданням, але результат може коштувати клопоту.

3. Паста з цільної пшениці з грибним соусом

Рецепт вершкової пасти без шкідливих для здоров’я калорій вершків і рафінованого борошна – це те, що лікар прописав. У цьому рецепті пасти з цільної пшениці Пенне використовуються натуральні вершки грибів, щоб ви отримали смачну і поживну страву.

4. Рецепт цільнозернового кексу

Цей рецепт кексу змусить вас назавжди відмовитися від вишуканих борошняних тортів. Приготований з використанням цільнозернового пшеничного борошна і прянощів, цей кекс наповнений смаком і користю волоських горіхів, а рецепт просто неймовірно простий. Обов’язково спробуйте приготувати його вдома.

5. Рецепт печива з цільної пшениці

Вечірні закуски можуть обтяжувати вас, коли ви намагаєтеся навести порядок в своєму раціоні. Це пшеничне печиво врятує ваші плани на дієти від натиску шкідливих чіпсів і слайсів.

Цільна пшениця може замінити рафіноване борошно в більшісті ваших улюблених страв і десертів. Вона містить в собі набагато більше корисних мікроелементів, ніж звичайна. Все, що вам потрібно зробити, це поекспериментувати з інгредієнтом і пограти з ароматами і текстурами.

Rating