Природні антибіотики

Сучасна медицина здатна лікувати безліч захворювань тільки за допомогою антибіотиків. Але вони не завжди корисні для нашого організму. Тому я вважаю, що потрібно подумати про декілька природних антибіотикыв, які послужать прекрасними лікарськими препаратами. Їх же можна буде придбати не тільки в аптеці. Можливо, у когось той чи інший природний антибіотик росте на городі.

По факту мало хто знає, що навколо нас є багато тих продуктів, які володіють тими ж властивостями і здібностями, як і аптечні антибіотики. Давайте ж поговоримо про природні антибіотики, які допоможуть впоратися вам з безліччю хвороб.

Перший в нашому списку – це хрін. Насправді хрін – це кореневий овоч. У ньому безліч корисних речовин. У першу чергу в даному овочы є багато гірчичного масла і ензиму. Якщо розтирати корінь хрону разом з водою, то вийде речовина, яка і називається алліловий гірчичним маслом. Саме це масло і володіє сильними антибактеріальними властивостями. До того ж, такий отриманий з коренів хрону продукт є відмінним засобом проти бактерії, які накопичуються в ротовій порожнині і носоглотці. Також ця речовина є дуже ефективною при ЛОР-захворюваннях, а також при бронхітах, уретриті і циститі.

Якщо у вас бронхіт і ви хочете його вилікувати, то необхідно натерти корінь хрону, змішати його з однією столовою ложкою води і додати в отриману кашку три ложки меду. Потім це все потрібно настояти протягом декількох годин. До слова, приймати таку отриману суміш потрібно кожен день по ложечці, як мінімум.

Наступний натуральний антибіотик – це журавлина. Ця корисна ягідка має антибактеріальні та противірусні властивості. Якщо ви вживаєте часто в їжу журавлину, то допоможете своєму організму оздоровитися. Та й, до речі, за допомогою журавлини ви поліпшите стан сечового міхура і сечовивідних шляхів. Крім того, журавлина має у своєму складі антиоксиданти. Вони багаті речовинами, які здатні захистити наш організм від небезпечного впливу, який чинять вільні радикали.

Для приготування лікувальної суміші з ягід журавлини необхідно перетерти журавлину разом з цукром в пропорції 3: 1. Цю всю суміш можна розбавити прохолодною кип’яченою водою, приблизно півлітра і суміш майже готова до вживання. Її можна використовувати для боротьби з безліччю простудних захворювань, оскільки вона має антибактеріальні властивості і чудово зміцнює імунітет.

Часник. Про користь цього продукту, напевно, чули всі. Часник є відмінним засобом у боротьбі з гельмінтами і також корисний для профілактики різних захворювань. Можна навіть приймати так званий часниковий лікер. Приготувати його не так вже й складно. У скляну пляшку кладуть декілька розчавлених часникових зубків і заливають їх червоним вином. Приблизно 2-3 склянки і пляшку можна залишити на сонячному підвіконні. Настоюватися такий цікавий і пряний напій повинен цілих 2 тижні. Пам’ятайте, що перед тим, як цей лікер вживати, потрібно буде кожен раз збовтувати весь вміст і тільки після цього приймати по 1 чайній ложечці на добу.

Такий лікер здатний вивести токсини і шлаки, а також солі з організму. Також він підвищить вашу працездатність і роботу серцево-судинної системи. І найголовніше – допоможе боротися із зайвою вагою.

Говорити потрібно і про зелень. І ось не дивлячись на те, що базилік не всім подобається через свій аромат, він є дуже корисним. Ця рослина має дезінфікуючу властивість і здатна захистити наш організм від шкідливого впливу різних інфекцій. Базилік навіть допоможе при ангіні, коньюктивіті й при головному болю. При ангіні потрібно робити відвар, а що стосується коньюктивіту, то дієвими будуть примочки з базиліка.

Останній продукт, який годиться в якості антибіотика – лохина. Народні лікарі називають лохину природним аспірином і не дарма. Вона здатна полегшити всі больові відчуття, а також справляється з різними хронічними запальними процесами в організмі. Але пам’ятайте, що перш, ніж почати приймати природні антибіотики, потрібно отримати все ж консультацію лікаря.  

Rating