Найбільш низькокалорійний екзотичний фрукт – панданус.

Цей екзотичний фрукт дуже низькокалорійний. На 100 грам самого фрукту припадає всього лише 1 ккал. Ви можете це собі уявити? Та й, до того ж, шкоди від цього фрукту немає ніякого, хіба що тільки індивідуальна непереносимість. За зовнішнім виглядом він трохи дивний, але смак божественний. Цей фрукт навіть чимось схожий з ананасом. Говоримо ми про панданус або пандан. Він має дві схожі назви. Рослина ця виростає тільки в тропічному кліматі та найчастіше її можна зустріти в Каліфорнії, Маврикії або ж на Мадагаскарі.

До складу такого цікавого і низькокалорійного екзотичного фрукта входить дуже багато аскорбінової кислоти або ж вітаміну С. Саме ця кислота сприяє зміцненню імунітету в цілому і відповідно допомагає організму протистояти вірусам і різних інфекцій. Крім цього, в пандане є також багато клітковини, а вона допомагає покращувати роботу шлунково-кишкового тракту і навіть запобігає виникненню закрепів.

Завдяки великому вмісту фолієвої кислоти панданус буде дуже корисним для вагітних жінок. У своєму складі пандан має ще й калій. Завдяки цьому мінералу можна поліпшити роботу серцево-судинної системи і позбутися від інсульту й інших різних захворювань серця.

Вчені також довели те, що якщо регулярно вживати такий екзотичний фрукт, то він зміцнить нервову систему, знімить напругу, позбавить від стресу, депресії і поганого настрою. До того ж, і при безсонні пандан буде дуже ефективним. Даний фрукт тонізує кров і очищає організм від шлаків і токсинів, зменшує рівень холестерину в крові. Плоди такого фрукту є дуже поживними і добре перетравлюються, не дратують стінки шлунка, а навпаки сприяють регенерації і відновленню клітин.

Найчастіше панданус використовують в кулінарії. Його можна вживати не тільки в свіжому, але й у переробленому вигляді. Такий фрукт можна відварювати і подавати як гарнір до чогось. Звичайно, це не те, що ми звикли їсти, але, як варіант, теж можливо. З пандануса часто роблять напої. Так спочатку даний фрукт сушать, потім подрібнюють і змішують з водою і цукровим сиропом.

До слова, вживати можна не тільки м’якоть, але й кісточки, яких в пандані ну дуже багато. Часто з цих кісточок роблять борошно для випічки, правда ця робота вимагає великих зусиль. Такий фрукт є також прекрасним натуральним ароматизатором і відповідно й барвником. Цей фрукт і зовсім є універсальним, адже навіть його листочки також вживають в їжу, але знову ж говоримо про те, що це не те, що ми звикли їсти.

Листочки пандануса використовують в якості овочів або ж приправи. Все тому, що листя такого екзотичного фрукту має дуже насичений і пряний аромат, містить в собі трішечки солодкості. Загалом панданус можна їсти весь і повністю. Так навіть квітки пандана використовують як приправу, а стеблинки можна і зовсім їсти так само, як і бамбук. Але ось тільки вони вимагають обробки. Для початку їх потрібно хоча б вимочити у воді.

Друга сфера діяльності, де часто використовують такий екзотичний фрукт, як панданус – це, звичайно ж, народна медицина. Так, з тих самих квіток, з яких часто роблять приправу, можна заварювати чай. І він буде відмінним муколітичним засобом і допоможе при кашлі, бронхіальній астмі та інших подібних хворобах. Також у народній медицині використовують і коріння цієї рослини. З нього роблять відвар, і використовують для того, щоб позбутися від жару. До слова, такий відвар надає ще й сечогінну дію на організм людини.

Rating