Кілька альтернатив м’ясу

Найдобрішого часу доби, дорогі мої читачі! Я вже помітила, що безліч людей почали відмовлятися від м’яса або ж просто віддають перевагу іншим більш корисним продуктам, виробництво яких не приносить шкоди тваринам. Так ось, коли такі люди переходять на зовсім інший раціон харчування, їх починає цікавити, що ж можна приготувати замість м’яса, щоб організм отримував корисні властивості.

Сьогодні якраз і розповім про декілька альтернатив, які відмінно замінюють м’ясо. І навіть більше скажу, дана стаття буде не тільки для веганів. Це дуже корисно і для тих, хто просто хоче стежити за своєю вагою і вживати м’ясо не в такій кількості, в якій було це раніше, наприклад.

Баклажан. Багато хто любить баклажани за їх універсальність і високу поживність. Саме завдяки цьому баклажан і є альтернативою м’ясу. Але є маленький мінус. Баклажан – це не чистий білок. Тому потрібно переконатися, що в прийомі їжі ви отримаєте білок з якихось ще продуктів. Наприклад, це може бути закуска з хумусу або квасолі.

Сир тофу нам вже звичний. Якщо ви дуже любите сир, можете приготувати його на грилі або ж є просто так. Якщо ви не любитель сиру, але вам потрібні поживні речовини з нього, додавайте тофу в овочеві супи. До того ж, є також і підвиди сиру тофу. Є екстра-твердий тофу і він у більшості випадків використовується для готування на грилі. А ось якщо ви хочете його просто так їсти або ж додати в смузі, то краще використовувати більш м’які сорти такого сиру.

Третій продукт, який також замінює м’ясо – сочевиця. Саме зелена сочевиця є більш улюбленою серед споживачів тому, що вона дуже ситна і поживна. А також тому, що містить дуже багато білка. Тому, якщо ви, наприклад, приготували баклажан, але ви знаєте, що в ньому немає білка – їжте його і сочевицю разом. Тоді організм отримає всі необхідні вітаміни і мінерали.

До слова, з сочевиці ви можете приготувати такі собі аля-фрикадельки. Для цього вам потрібно змішати зелену сочевицю з м’якушем хліба, додати трошки улюбленого сиру, спецій і яйце. Ну а потім все це запекти. Принцип такий же, як і при приготуванні звичайних котлет.

Гриби. Дуже давно вже говорять, що вони відмінно замінюють м’ясо і я не можу не погодитися з цим. Грибні страви дуже популярні серед вегетаріанців. Плюсом є те, що печериці є набагато дешевшими, ніж фарш. А значить, можна таким способом економити, і ви ніяк не програєте, оскільки в грибах є також багато корисних вітамінів і мінералів.

Кіноа – це можна сказати, що чистий протеїн. Кіноа ви можете додавати в салати, змішувати з печеними овочами або просто так їсти цю кашу. Можете навіть використовувати її, як основу для піци. Загалом, тут вже на що у вас вистачить фантазії. Але можна сказати, що кіноа є основою багатьох страв, адже дуже швидко звикає до того, що ви готуєте.

Соєве м’ясо не всім сподобається. Оскільки якщо їсти сою, то вже краще купити натуральне м’ясо. Я, як людина, яка вживає м’ясо, можу з цим погодитися. Проте, якщо серед наших читачів є вегетаріанці, то хочу сказати, що таке структуроване соєве м’ясо має текстуру м’ясного фаршу. Воно й зовні, і за смаком дуже його нагадує. Такий продукт використовувати можна в приготуванні м’ясних соусів і для лазанії, а також для готування сендвічів.

Останній продукт, який є чудовою альтернативою м’ясу – волоські горіхи. Чи знали ви, що якщо замочити волоські горіхи у воді на годину і подрібнити, то вони придбають текстуру мясного фаршу?! Ви таку горіхову крихту можете використовувати, як начинку для тако, приправивши спеціями і крапелькою оливкової олії. На завершення можете додати якийсь кремовий соус або ж подрібнене авокадо і кінзу.

Rating