Булочки з кремовим пудингом


Булочки з пудингом найчастіше готую в кінці літа разом з сезонними фруктами. Це ще одна моя улюблена їжа зі шкільних і студентських часів. Іноді кілька булочок з пудингом або сиром замінюють мені їжу на весь день.

Пухнасті солодкі булочки з пудингом мені дуже подобаються, і я випікаю їх принаймні кілька разів на рік, чергуючи з нашими улюбленими равликами кориці.

Булочки з кремом пудинг можна готувати в нескінченній кількості варіантів. Найсмачніші, звичайно, з домашнім ванільним пудингом або чорницею, але якщо Вам не вистачає часу, можна використовувати пудинг з пакета (магазинний).

Гарантують, що булочки з пудингом зникнуть з вашого столу дуже швидко. Тож почнемо!

Булочки з пудингом



пропорція на 8-10 булочок:

    300 г пшеничного борошна
    50 г дрібного білого цукру
    20 г свіжих дріжджів або 1 пакетик (7 г) дріжджів
    50 г розтопленого вершкового масла
    150 мл молока
    1 велике яйце
    невелика щіпка солі

Домашній ванільний пудинг:


    500 мл молока
    1,5 чайної ложки екстракту ванілі
    5 великих жовтків
    100 г цукру
    30 г пшеничного борошна
    30 г картопляного крохмалю

Рецепт універсального Пудингову крему:

Молоко з ванільним цукром закип’ятити, довівши до кипіння і знімаємо з вогню.

Жовтки розтерти з цукром, вийде яскравий і пухнастий крем. Не зупиняючись змішувати і додати борошно, а потім півтори склянки теплого молока. Змішувати ще близько 1 хвилини.

Пудингова масу перелити в час, що залишився гаряче молоко, ретельно перемішати і весь час помішуючи знову закип’ятити.

Готувати на невеликому вогні, поки крем не загусне, в середньому вона займає близько 1 до 2 хвилин.
Як приготувати дріжджовий розчин зі свіжих дріжджів

Дріжджі розтерти з 1 ложкою цукру, поки вони не рідкі, додати половину молока і 2 столові ложки борошна, перемішати, щоб не було грудочок, і залишити підніматися протягом приблизно 20 хвилин.

Рецепт булочки з пудингом

ахар розтерти з яйцем в однорідну масу, додати решту інгредієнтів, крім масла, і замісити тісто. Нарешті, додати розчинений і добре тепле масло, місити ще кілька хвилин, поки тісто не стане м’яким і еластичним. Тісто перекласти в змащену маслом миску, накрити серветкою і залишити підніматися протягом приблизно 90 хвилин (до тих пір, поки не подвоїлася в обсязі).

Виросло тісто перекласти на посипану борошном плотніцу, замісити на 2-3 хвилини, розділити на 8 рівних частин і сформувати булочки.

Булочки викласти на деко, попередньо застелити його папером для випічки, залишаючи між ними приблизно 5 – 6 см відстані, і залишити підніматися ще на 30 – 40 хвилин (це повинно подвоїти свій обсяг).

У тесті роблять поглиблення, притискаючи склянку або банку практично до самого листа. У ямочки кладуть порцію Пудингову крему. Це можна зробити за допомогою ложки або кондитерського рукава.

Булочки з пудингом треба поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 20-25 хвилин. Після випічки вийняти з духовки і остудіть на решітці.

Булочки з пудингом можна посипати цукровою пудрою і прикрасити фруктами. Смачного!

Rating